• WAŁEK DO CIASTA GRAWEROWANY DEKORACYJNY WZÓR

Symbol: 12653056208
Informacje dodatkowe wałek we wzorki
Stan Nowy
Materiał Drewno
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 0.15
Rodzaj wałek
40.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 14.5
Paczkomaty InPost 14.5
Kurier inpost 14.5
Pocztex kurier 16
Kurier Inpost pobranie 16.5
Kurier DPD 21.5
Dostępność Mało
Waga 1 kg

Zamówienie telefoniczne: 667265572

Zostaw telefon

WAŁEK DO CIASTA GRAWEROWANY DEKORACYJNY WZÓR

image

WAŁEK DO CIASTECZEK:

✅ wykonany jest z drewna bukowego

✅ kolor jasny naturalny,

✅ brązowy głęboki grawer

✅ trwały, łatwy w użytkowaniu i konserwacji

✅ wałek jest obrotowy, płynnie się obraca

WYKONANY PRZEZ POLSKIEGO PRODUCENTA

image

▶️ Wykonany z bardzo twardego drewna bukowego - będzie służyć Ci przez wiele lat.

Na tej aukcji sprzedajemy wałek z grawerem ze zdjęcia obok

image

wymiary wałka:

długość z rączką - 38cm

pole robocze; 20cm

średnica wałka: 6cm

waga ok: 0,480 kg

SUPER JAKOŚĆ ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  LUB ZWROT PIENIĘDZY !!!

DOSTĘPNE SĄ TEŻ INNE WZORY, PRPSZĘ SZUKAĆ NA POZOSTAŁYCH AUKCJACH

A PONIŻEJ PRZEPIS NA KRUCHE CIASTECZKA- SMACZNEGO

SKŁADNIKI

  • 230 g masła
  • 175 g cukru trzcinowego
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżeczki ekstraktu wanilii
  • szczypta soli
  • 400 g mąki

Miękkie masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem, dodać jajko i ekstrakt wanilii, ponownie utrzeć. Dodawać przesianą mąkę i oprószać ze szczyptą soli, wyrobić. Owinąć w folię i wstawić do lodówki na około 20-30 minut. Ciasto powinno być dostatecznie twarde by nie przyklejało się do wałka. Można to zrobić albo przez dodanie odrobiny mąki w trakcie wyrabiania albo przez większe schłodzenie ciasta w lodówce. Mąki dodawać nie za dużo bo ciastka będą twarde. Po wyjęciu z lodówki podsypać ciasto mąką, rozwałkować na grubość ok 4 mm, jeszcze raz oprószyć dokładnie mieszanką a jej nadmiar zetrzeć. Teraz równomiernie przewałkować grawerowanym wałkiem. Wykrawać ciastka dowolną foremką. Układać na wysmarowanej zimnej blaszce lub papierze. Piec w temp. 200-220°C bardzo krótko 5-7 min, do zarumienienia brzegów. Po wyjęciu z piekarnika zostawić do wystudzenia, i dopiero zdejmować. Ważne jest utrzymanie temperatury 200-220 °C na początku pieczenia,(ok 2 min.) Potem można temperaturę obniżyć.

image
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie