-
Deska Do Krojenia Duży Blok Dębowy 50x35 Gruba 4cm
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 11.99 |
Dostępność | 0 szt. |
Zostaw telefon |
DESKA DO KROJENIA DUŻY BLOK DĘBOWY 50X35 GRUBA 4CM
SOLIDNA GRUBA CIĘŻKA DESKA KUCHENNA
dzięki sporej wadze aż 4,5kg deska dębowa jest stabilna, a krojenie na niej jest łatwe i przyjemne.
idealna do siekania, krojenia, ubijania oraz nadaje się również do serwowania serów, wędlin i innych przekąsek
świetnia do każdej kuchni jak i do restauracji.
każda deska jest nasączona specjalnym olejem do desek kuchennych
odporna na pęknięcia i głębokie zarysowania, nie tępi noży jak w przypadku np. szklanych desek
każda z desek ma frezowane uchwyty. Dzięki temu łatwiej ją podniesiesz i przeniesiesz
DESKA WYPRODUKOWANA PRZEZ POLSKIEGO PRODUCENTA
Wymiary dębowej deski kuchennej:
Długość ok: 49-50 cm
Szerokość ok: 35 cm
Grubość ok: 4 cm
Waga ok: 4,5kg
100% EKOLOGICZNA-TRWAŁA-TRADYCYJNA
Wymiary mogą się od siebie nieznacznie różnić.
Wynika to z faktu, że każda z nich jest wykonywana ręcznie.
Nie jest to produkcja maszynowa, seryjna.
To co w drewnie jest najpiękniejsze, to jego niepowtarzalność.
Pamiętaj, że nigdy nie otrzymasz dwóch identycznych desek. Niektóre będą różnić się odcieniami, będą miały nieco inne usłojenie.
SUPER JAKOŚĆ LUB ZWROT PIENIĘDZY
Instrukcja użytkowania:
- Nie jest to produkt przeznaczony do użytkowania w zmywarce, kuchence mikrofalowej oraz piekarniku,
- Umyj deskę zaraz po jej użyciu pod bieżącą wodą. Możesz użyć płynu do mycia naczyń. Zaraz po tej czynności, zmyj całą chemię. Nie pozostawiaj deski do samoczynnego osuszenia. Użyj suchego ręcznika,
- Drewniane deski do krojenia wymagają regularnego olejowania. W zależności od użytkowania, rób to co 3-5 tygodni. Olejowanie możemy wykonać przy pomocy np. oleju mineralnego, oleju z orzecha włoskiego lub wosku pszczelego. Po nałożeniu warstwy oleju, pozostaw na kilka godzin, następnie nadmiar zetrzyj,
- W celu usunięcia nieprzyjemnych zapachów, natrzyj deskę grubo zmieloną solą wraz z połową cytryny. Pozostaw tak nasmarowaną deskę na przynajmniej 3 minuty, a następnie zetrzyj całość wilgotną ściereczką. Wysusz deskę przy pomocy suchego ręcznika,
- Przetrzymuj deskę w miejscu nie narażonym na ekstremalne zmiany warunków temperatury i wilgotności,
- Jeśli po jakimś czasie ulegnie zmatowieniu, można ją przeszlifować papierem ściernym, a następnie zaimpregnować w/w olejami.
- Nie wolno nakrywać deską gorących naczyń kuchennych.
Pamiętaj, że produkty te są wykonane z drewna, mimo iż zabezpieczone olejami to w dalszym ciągu jest to żywa natura, która zarówno reaguje na temperaturę otoczenia jak i jego wilgotność – w zmiennych lub niesprzyjających warunkach może dojść do wypatrzenia produktu, zeschnięcia czy pęknięcia. Dlatego dbaj o produkt zapewniając mu odpowiednie warunki.